Ayurveda VOEDING & koken

Met de toename van lichamelijke en geestelijke onbalans veroorzaakt door het moderne leven, zijn meer en meer mensen nu op zoek naar de juiste begeleiding om gezond en evenwichtig leven te leiden. Belangrijk is ook de combinatie van voedsel, de manier van eten, de tijd van eten enzovoort.

Wij bieden een aantal kook lessen aan waarin kennis kunt maken met:

  • Diverse ayurvedische kruiden, de toepassing van de kruiden en het resultaat van de kruiden
  • Op de juiste wijze combineren van verschillende voedsel,
  • Welk voedsel geschikt is voor welke dagdeel en jaargetijden
  • Welk voedsel bij uw dosha hoort en welk voedsel dus vermeden moet worden bij uw dosha
  • Leer over de 6 smaken die in elke maaltijd aanwezig moet zijn
  • Het aspect Sattwa, Rajas en Tamas voedsel
  • Diverse vegetarische recepten

Recepten die u bij onze kookcursus leert:

  • Indiase thee
  • Paneer
  • Ghee
  • Groente gerechten zoals Kerala, Aubergine, Okra, bloemkool, spinazie etc
  • Rijst gerechten zoals Saffraan rice, lemon rice, rice met speciale kruiden, Khichadi
  • Ayurvedsche dahl (soep) zoals Spinach Soep, Tomaten soep, wortel soep enzovoort
  • Deserts zoals Kheer, Laddoe, Halwa enzovoort

BIJ DEZE KOOKCURSUS IS INBEGREPEN DE MAALTIJD DIE U KLAARMAAKT:

Datum Tijd Menu Prijs Plaats
21/03/15 15.00 h – 19.00 h Ayurvedische thee, groente: Kerala, Dahl , Saffraan rice , Paneer , Salade , Kheer € 40,00 Boelijn 140 , Almere

Voor de reserveren bel 036 52 40 744 of stuur een e-mail naar reservation@ayurvedica.nl