Ayurveda Therapie

CONSULT: De Ayurvedische arts kijkt niet naar 'een ziekte', maar naar de mens die ziek is. Hij bestrijdt geen symptomen, maar probeert de oorzaak te achterhalen en zo snel mogelijk, samen met u, op te heffen. Tijdens een consult worden alle geestelijke en lichamelijke aspecten van de gezondheid nader bekeken. Bij het stellen van een diagnose werkt de arts niet alleen met de gebruikelijke methoden, maar baseert hij zich vooral op de toestand van de drie dosha's, door middel van polsdiagnose. Polsdiagnose kan veel informatie geven over het al dan niet in balans zijn van de verschillende organen, zelfs voordat er klachten optreden. Ook 'vage' klachten, meestal zonder duidelijk oorzaak, kunnen herleid worden tot hun oorsprong. Juist dit vroegtijdig onderkennen van onevenwichtigheden maakt het mogelijk preventief te werken en te voorkomen dat er ziekte ontstaat.

Een eerste consult kost € 50,-- en duurt ongeveer 1 uur.
Voor elke tweede consult betaalt u € 25,-- en duurt ongeveer een ½ uur.

SCHOONHEID THERAPIE: Schoonheid komt van binnen zegt men wel eens. Onze geestelijke en lichamelijke gesteldheid is vaak bepalend voor een stralende teint, opgewektheid, kortom beauty.

In ons Ayurvedisch centrum kunt u terecht voor een uitgebreide gezichtsbehandeling. Wij gebruiken alleen Ayurvedische producten.

Een behandeling duurt ongeveer 2 uur en omvat het volgende:

  • Reinigen
  • Scrub
  • Stomen
  • Verwijderen meeëters
  • Epileren
  • Massage van gezicht, schouders, rug, armen
  • Masker
  • Dag cream
Een gezichtbehandeling kost € 60,--.

MASSAGE ( ABHYANGA): Elke massage is goed voor de innerlijke stimulering en ontslakking van de stofwisseling, omdat de hitte in het lichaam erdoor wordt versterkt. Met het versterkte agni (hitte) kunnen afvalstoffen doeltreffend worden uitgedreven. Het nieuw ontstoken vuur heeft ook een positieve werking op de concentratiekracht, de intelligentie, de jeugdigheid en alle lichaamsorganen.

Speciale Ayurvedische olie massages met medicinale olie bij: Onder andere: verstoring van de dosha’s, oververmoeidheid, chronische ziekten, Hypertensie, Diabetes, Reuma, Obstipatie etc.

De massage olie zal worden afgestemd op uw onbalans alsook de massage techniek. Het is gebruikelijk dat men na de massage nog 10-15 minuten in de Swedana (ayurvedische stoomcabine) gaat zitten.

Het drinken van voldoende heet water is aan te raden om alle vrij gekomen gifstoffen weg te spoelen.

Een massage duurt 1 uur en kost € 70,--

NASYA: Nasya: reinigingsprocedure voor het hoofd-hals gebied: voor stress o.a. migraine, hoofd- Pijnen, hyperventilatie, rugpijnen

NETRA TARPANA: Dit is een speciale oogbehandeling om de ogen te reinigen en de fijne aders in de ogen te versterken. Het stabiliseert de Pitta in de ogen. Het is een preventieve behandeling om het zicht van de ogen intact te houden.

Een behandeling duurt ongeveer 1 uur en kost € 60,--